facebook instagram youtube website

Manon Kroezen – Rudy hoort er ook nog bij

Er is momenteel geen speellijst beschikbaar

Seizoen 2021
Rudy hoort er ook nog bij

Nadat het boek ‘Rudy hoort er ook nog bij’ is gelanceerd in september 2019 gaat Manon door over het thema dementie, en wel in het theater bij u in de buurt!

Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan. En hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening. De pijn speelt zich vooral af achter gesloten deuren. Dat moet echt veranderen vindt cabaretière Manon Kroezen!

In de cabaretvoorstelling ‘Rudy, hoort er ook nog bij’ laat ze op een liefdevolle, humoristische, maar ook confronterende manier zien wat er zich afspeelt in de belevingswereld van iemand die lijdt aan dementie. En niet te vergeten, op wat voor manier de omgeving ermee om gaat. In de dagelijkse omgang met de weerbarstige werkelijkheid van dementie begon ook het één en ander in haar leven te veranderen.

Op onvoorspelbare wijze zullen Manon Kroezen en haar medespelers u verrassen. Tijdens deze voorstelling laat dementie zijn ware gezicht zien, puur en schaamteloos. Het is een eerlijke poging om de hersenziekte definitief uit de taboesfeer te halen.

Try-outs vinden plaats tot 2 december 2020.

Download hier het publiciteitsmateriaal

Manon Kroezen

Manon Kroezen (1992) is een jonge cabaretière die voorstellingen maakt over maatschappelijke thema’s, waaronder over dementie. In 2018 bereikte ze de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Naast haar optredens werkt ze als muzikaal begeleider bij een kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie.

Juryrapport Leids Cabaret Festival 2018:
“Manon heeft een krachtige zangstem. We zien meteen wie ze is: iemand met een grote bek en een klein hartje.”

“Ze durft in haar voorstelling ook lelijkheid te laten zien, daar speelt ze zelfs mee. Ze is er niet om te pleasen en dat vindt de jury lovenswaardig.”

Techniek

De technische informatie kunt u hier downloaden. Voor vragen betreffende de techniek kunt u contact opnemen met Valentijn Berkhout: manonkroezen@gmail.com.

Voorstellingen