facebook youtube website

Roovers & van Leeuwen

Leun vooral niet te snel achterover, want één ding weet je bij deze heren zeker: je kunt nergens van op aan. Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen bouwen op om af te breken en niemand weet precies waar de ene sketch begint en waar de andere ophoudt. Zelfs zij niet.

Als cabaret duo dagen ze elkaar en hun publiek uit in een achtbaanrit vol absurditeit en keiharde schakels waarin verschillende werelden samen lijken te komen en alles opeens aan de hand kan zijn.

In 2015 studeerden Roovers & van Leeuwen af aan de Koningstheateracademie en wonnen in datzelfde jaar het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Daarnaast stonden zij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2015.

Juryrapport van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival: “Met hun absurdistische benadering en onverwachte wendingen weet het duo Roovers en van Leeuwen het publiek te boeien. Hun timing is vanavond erg sterk, en het geheel zit strak en professioneel in elkaar.”

Cabaret.nl over Roovers & van Leeuwen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival:
“Roovers & van Leeuwen is goed op elkaar ingespeeld en scoort de ene lach na de andere… Ze staan garant voor een half uur puur vermaak en oogsten terecht een enthousiast slotapplaus.”

8Weekly: “Hoewel het verleidelijk is om allerlei vergelijkingen te doen met andere cabaretduo’s, zou dat Roovers & van Leeuwen ernstig tekort doen.”

Seizoen 1819 – 1920
Alone Together

Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen vormen samen het cabaretduo Roovers & van Leeuwen. In hun eerste avondvullende voorstelling ‘Alone Together’ gaan zij de strijd aan. Met elkaar. Met u. Met elkaar tegen u. Met u tegen elkaar. Spannend, dat vinden zij ook.

Maar het moet wel leuk blijven toch? Jazeker. Daarom valt er gelukkig ook genoeg te lachen. Kom kijken naar een avond vol sketches, a capella liederen, typetjes en poëzie. Soms teder, soms grof, maar altijd met de humor die Roovers & van Leeuwen eigen is.

Meeuw en Robert studeerden in 2015 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In datzelfde jaar stonden zij in de finale van het Groninger Studenten Cabaretfestival en wonnen zij het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival.

Try-outs vinden plaats tot 11 januari 2019.

Download hier het publiciteitsmateriaal

Techniek

Voor vragen betreffende de techniek kunt u contact opnemen met Meeuw Roovers: rooversenvanleeuwen@gmail.com / 06 – 22 98 85 45.