facebook twitter instagram youtube website

Marjolijn van Kooten – Ongestoord

Bezoek voor de meest actuele website de website www.marjolijnvankooten.nl

Geen data

Seizoen 1920 – 2021
Ongestoord

Psychiatrisch cabaret

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.

Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor.

Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maarja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!

Deze avond is 100% anti-depressief.

Bijwerkingen: lachstuipen en troost.
Je knapt er echt van op.

Credits:
Fotograaf: Richard Zandberg
Artwork: Buro Rust
Tekst en spel: Marjolijn van Kooten
Pianist: Vera Marijt
Regie: George Groot

Download hier het publiciteitsmateriaal

Marjolijn van Kooten

Marjolijn won op het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2010 (Amsterdams Kleinkunstfestival) de tweede prijs en studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse TheaterAcademie Nieuwe Stijl (AthAns) met haar cabaretvoorstelling: Wanneer wordt ’t leuk? Twee seizoenen trok Marjolijn van Kooten samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’ die ging over angst en depressie. Daarna volgde een solotournee met ‘Ik zie de bui al hangen’. Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.  Na het succes van ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ staat ze nu met ‘Ongestoord’ in de theaters, alweer boordevol zwarte humor.

Ook heeft Marjolijn haar eerste boek geschreven: Schijtluis. Over haar leven met een angststoornis.

De jury van het Amsterdams Kleinkunstfestival: ‘Marjolijn is een originele theaterpersoonlijkheid; een genot om naar te kijken. Ze weet te ontroeren in kleine liedjes en weet haar grappen goed te plaatsen.’

De Volkskrant: “Van Kooten doet denken aan Brigitte Kaandorp en Katinka Polderman omdat ook zij de lach aan haar kont heeft hangen en haar humor vindt in tragiek en onhandigheid.”

De in Amsterdam geboren Marjolijn van Kooten (1971) groeide op in Zaandam. Ze doorliep achtereenvolgens MEAO, HEAO Commerciële economie en Communicatiewetenschap aan de UvA. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus deed ze auditie voor de Amsterdamse TheaterAcademie, waar ze in 2010 afstudeerde.

Techniek

De technische informatie kunt u hier downloaden.Voor vragen betreffende de techniek kunt u contact opnemen met Bas Molenveld: basmolenveld@tiscali.nl.