facebook twitter website

Jim Speelmans

Jim zijn schrijf- en speelstijl zijn al jaren toonaangevend in de comedywereld. Er gaat geen dag voorbij dat Jim niet uren zit te schrijven. Zijn nieuwe materiaal test hij voor publiek. Keer op keer, tot hij tevreden is. “Ik sta in mijn atelier”, zegt hij dan. Als een echte kunstenaar heeft hij meer met het ambacht dan met de showbizz eromheen. Als geen ander is Jim een productief schrijver, ook voor bekende Nederlandse cabaretiers. Daarnaast geeft hij elk jaar een solo, waar mensen uit het vak voor uitlopen om zich te laten inspireren.

Seizoen 1920
Huppethee

Jim Speelmans is een begrip in het stand-up comedy circuit. Hij is al vijftien jaar lang niet weg te denken uit de club- en theaterscene. Apotheose, lest best, de uitsmijter van de avond. Daar is die speciale mix van kunde, talent, ervaring en pure klasse voor nodig.

U heeft waarschijnlijk al vaak om Jim gelachen zonder dat u het wist. Hij is namelijk al jarenlang de tekstschrijver voor grote namen in de Nederlandse cabaretwereld. Ondertussen treedt Jim ook op met zijn eigen shows. “Wat goed is komt snel.” Leuke spreuk voor een tegeltje in uw slaapkamer, maar zeker voor theater gaat dit niet altijd op. Gelouterd betreedt hij nu weer de bühne.

Tegenwoordig is het gemeengoed om op toneel te staan met slechts een microfoon, een rode draad en een boodschap. Jim Speelmans toont aan dat er meer mogelijk is. Durf is een van zijn belangrijke karaktereigenschappen. Teksten mogen ‘schuren’. Speels grenzen overschrijden, de mens een (lach)spiegel voorhouden, het publiek weten te raken, te boeien, wat het onderwerp ook is. Eerlijk, scherp van geest, teder en humoristisch tegelijk, dat is Jim Speelmans.

‘Huppethee’ is een dynamische solovoorstelling met een hoge grapdichtheid. Een komische, kleurrijke voorstelling van een getalenteerd theaterdier.

Download hier het publiciteitsmateriaal

Media

Techniek

Download hier de technische lijst. Voor vragen betreffende de techniek kunt u contact opnemen met Eelke Slooten: eelke@theatervogels.nl.

Voorstellingen