facebook twitter website

Bram Bakker

Bram is uitgever bij Uitgeverij Lucht en Uitgeverij Water. Daarvoor was hij onder andere psychiater bij Sitagre en Zorg van de Zaak. Nog eerder wat hij medisch directeur bij Rodersana en Vitaalpunt.

Als publicist schrijft Bram over zijn vak, de gezondheidszorg en over zijn passie hardlopen.

In 2015 stond hij in het theater met Marjolijn van Kooten met het programma ´Geen paniek´. Daarna ontstond het theaterprogramma ´Wat beweegt de hardloper?’ en nu is het tijd voor een soloprogramma.

Seizoen 1920
Abraham Gerrit

Als puber in Friesland las ik ‘Wie is van hout’ van psychiater Jan Foudraine. Zijn boodschap, voor zover ik die begreep: gek bestaat niet, als je je er maar genoeg in verdiept.

Ik luisterde naar de Nederpop van Bram Vermeulen: ‘Onzin’ en ‘Politiek’. “Als ik niet kijk, heb ik het niet gezien, kunnen ze mij niets maken. Dus ik kijk niet.” Een satirische tekst, haaks op mijn opvoeding. Wij keken wel.

Foudraine is roemloos gestorven en ook Bram leeft al lang niet meer. Ik heb dode vrienden genoeg, en wat is de boodschap die rest? Welk gevoel schuilt er in de redelijke man, die ik ben geworden?

In deze persoonlijke zoektocht probeert Bram Bakker twee werelden bijeen te brengen die ooit voor hem vlakbij lagen: de psychiatrie en Bram Vermeulen. De psychiater schrijft pillen voor vanwege een nooit bewezen serotoninetekort of andere neurotransmittersproblemen, maar is psychische nood een ziekte? Besloot Bram Vermeulen terecht zijn loopbaan als volleybalinternational op te geven? Wat zou de mens Vermeulen hebben gevonden van de hedendaagse GGZ? En waar sta ik dan met mijn idealen? En met het verschijnen van de Neerlands Hoop-box is de artiest Vermeulen definitief begraven, toch? Ik ben een vijftiger die op zoek is naar zijn wortels.

Media

Video

Foto’s

Techniek

Er zijn nog geen technische gegevens beschikbaar.